esmaspäev, 31. juuli 2017

TARTU

 
TARTU
 
 
Sansara teooria hakkas mul keerutama sellisest - kuulutuse tulbast. Peale selle nägemist hakkasingi ma kõike seda nägema ka Tartus.   
 
 
Mõned pildid Tartu Linnamuuseumist. Jaani kirik.


 
Kunagi olid need fragmendid Jaani kirikul värvilised.  

 
Linnamuuseumis on suur saal samade sümbolitega.


 

 
Mis asjad on - ajaloolaste poolt väljakaevatud asjad. Mis ajast kui - peale uputust on kogu pinnas kaetud mitme meetrise muda kihiga. Mitu meetrit, uputusega "kultuurpinnast", nihutab ajaarvamist mitmeid sadu aastaid valesse suunda (vaata lugu - kronoloogist, kuidas ajaloolased dateerivad aastaarve). 

 
Ka Tartus eksponeeritakse ühte "ajaloo ümberkirjutajat" - Jacobus Pistorius. Teine selline mees oli J. Scaliger.

 
Vanu kaarte Eesti/Liiwi aladelt on mitmeid. See on üks parimaid. Enne veeuputust (või pärast, mine võta kinni) võis meie maa välja näha sellisena. Miks ma seda usun. Eestis on Hansa linnad. Tallinn, Narva, Pärnu on üsna usutavad. Tartuga võib veidi raskusi tekkida, aga ... Kuidas saab Hansa linn olla Viljandi ja Novgorod, kuni Musta mereni välja. See kaart selgitab, et Viljandi järv ja org kuni lossini välja oli kõik vee all, millalgi. Laevatee läks mõnusalt Pärnust Venemaa avarusteni välja.  

 
Väga pikk ja "raske" teema on - Tähelinnad. Mul polnud aimugi, et ka Tartu oli kunagi selline. Liigub üks arvamine - mis need tähelinnad võisid olla. Uurin veidi ja kirjutan kunagi edaspidi.

 
Sellist silda me tänapäeval ei jaksa enam ehitada - degradeerume.
 
 
See pilt puutub asjasse ka, kuid ma panin selle siia vaid seepärast, et ... 
 

 
"Talumats" vankriga on Võnnust, säält kus ma praegu elan.  
 

 
Siin on üks aastaarv, mis on märgilise tähendusega. Suur "mütsakas" toimus enne seda aastat. On erinevaid arvamusi, kuid käib läbi sellise periood nagu - umbes 1760. Võrreldes selle - väga hõreda ehitisega ...

 
On siin juba teostatud üsna suur taastamine.

 

 
Nüüd siis pildid kesklinnast. Ikka ja jälle igas linnas - draakoni teema. Kuninglik (krooniga) vesidraakon.

 
Ka kuulus ülikool on ehitatud vanale vundamendile, mis maa all.

 
Tuttav Sansara teema. Vaadake pilte.







 
Jaani kiriku juurest on sodi minema veetud ja siin on näha vundamentide erinevused . 
 
 
Tööstuslikud tellised, paksud seinad ja allesjäänud hoone.

 
Sansara sümboolika Jaani kirikul.




 
Kuidas ajaloolane selgitaks - Õigeusu Kirikut ja ...

 
"Koloniaal stiili".

 
Silmaga seda ei näe ja kogemata märkasin pildilt - leina pärja sees Lõvi. "Lõvi" saigi tugevalt pihta.



 
Raekoja uks

 
Ja aknad.
 
 
Kuid vana pildi pealt näeme teistsugust pilti. Alumisel korrusel on kaks rida väiksemaid aknaid ja maapind oli madalamal. Kesklinnu suudeti suure tööga puhtamaks rookida.  Tähendab - millalgi ehitati ümber ja pinda isegi tõsteti. Imelikud on ka aknad, mõlema ülemise korruse aknad on ühesuurused.
 
 
 
 
 
Kaks killukest leidsin ka Vallikraavi tänavalt. Üks hoone - Tartu Kunstimuuseum. Tänava pind ja majad on väga kõrgel. 
 
 
Kuid esimene korrus on hästi näha.
 
 
Mitte ükski ehitaja ei ehita aknaid, mis jäävad maa alla. Nende katete all on aknad.
 
 
Niimoodi kaevatakse välja vanu müüre.
 
 
Uurides Toomkiriku varemeid avastasin, et siin veel üks muuseum - Tartu Ülikooli muuseum. Pole veel sees käinud, kuid lähiajal käin ka seal ära.  
 

 
Ka sellel hoonel on mitmeid algseid seinu ning ümberehitusi. 
 

 
Kinni müüritud ümar aken.  

 
Mulle jäi arusaamtuks - mis otstarbel on esisein (ja ka mujal) täis kummalisi korrapäraseid ja korrapäratuid auke.

 
Erineva kujuga telliseid.
 

 
Ka restauraatorid peavad selliseid telliseid tänapäeval kuskilt tellima.  
 
 
Karlova kooli hoone. Selliste majade ring, kus esimene korrus on poolenisti maa all, ulatub Tartu kesklinnast Riia tänavat mööda sõites umbes Puussepa tänavani välja. Seega Tartu linna pindala uputuse ajal oli üsna suur.  

 
Selline võis välja näha uputuse järgne linn (Itaalias) kõikjal üle maailma. Osaliselt juba elanike poolt taastatuna, kuid ikkagi varemetes.  

 

 
Leidsin vahepeal ka teema - elekter. Kui meile nõuka-aja koolis räägiti, et Lenin oma GOELRO plaaniga viis Venemaale elektri, siis isegi see on vale. Tsaari ajal oli elekter olemas.  

 
Ja seda kasutati isegi pidustuste ja kaunistusete puhul. Järelikult ei olnud haruldane.
 
 
Ka see on tsaariaegne foto (eriliselt paneb imestama mis??? - värviline). Suured masinad, elekter, pumbad ja - gofreeritud kummist voolikud!!!
 
Nüüd siis järeldusi.
Mis on selles Sanrara Rattas nii erilist. Ma olen lugenud ja uurinud mitmeid kirjeldusi ajaloost - iidsest ajaloost, mille algus läheb sadutuhandeid ja isegi miljoneid aastaid tagasi. On erinevad kirjeldused ja geomeetriad. Kabala puu, Katara puu. Ka selles teoorias - Isiksuse Kasvamise Teooria - http://arnetsirna.blogspot.com.ee/2017/03/isiksuse-evolutsiooni-kasvamise-teooria.html 
 
 
on jällegi samalaadne geomeetria.
 
Neis kirjeldustes on üleujutused ja globaalsed katastroofid kirjeldatud väga kaugesse aega, aastatuhandeid tagasi. Ka need võisid olla, kuid mina (oma silmaga) ei saa neid näha. Noa aegne uputus on kõige tuntum ja seda usuvad/on uskunud miljonid inimesed. Usuvad, kuid pole näinud, ega näinud isegi jälgi sellest. Kuid sellest uputusest, mille jälgi ma näen oma silmaga, sellest pole kirjeldusi - MITTE KUSAGIL.
MIKS? MIKS? MIKS?
Ka Noa aegse uputuse põhjustas KEEGI. Keegi teine, kes teadis, hoiatas ette ka Noad. On üks kirjeldus sellest - Keegist. See on Zetaria Sitchini kirjeldused vanadest sumeritest, anunnakidest, Mardukist ja kullast.
Minu järeldus umbes 300 aasta vanusest veeuputusest on selline. See on siiani üks kõige kiivamalt varjatud saladustest. Saladus ise on "avalik", sest kirjeldusi veeuputusest on väga palju, kuid varjatakse just toimumisaega. Aga varjatakse seepärast, et enne uputust oli siin planeedil - MEGA kõrge tsivilisatsioon. Kõikides iidsetes ajaloo kirjeldustes väidetakse, et inimkonda on hävitatud ja ülesehitatud (taaskülvatud) mitmeid kordi (vähemalt viis-kuus korda). See - Megakõrge tsivilisatsioon - tähendab seda, et arengutase ja tehniline tase oli veel kõrgem kui praegune. Terve planeet on tänapäeval täis kummalisi mägesid ja orge. Neist enamus võivad olla tehnilised, lahtised kaevandused, megasuurte ekskavaatoritega kaevandatud (Kalevipoeg - Maa kus kuked kulda, kanad karda ja haned haljast hõbedat nokkisid).
Mega tehniline tase ei kasuta vaid ühte tehnoloogiat, vaid paljusid (nagu ka praegu). Kõik koobastikud, mis ulatuvad kümnetesse kilomeetritesse, mis planeedil on, ei ole inimeste kirkadega kaevatud ega looduse poolt loodud. Koopad on tehnoloogiline kaevandamine, mida kasutatakse ka tänapäeval (kutsutakse - väljauhtumine). Maa alla puuritakse kanalid ja sinna surutakse suure surve all vesi. Vesi uhub pinnasest välja erinevaid aineid, mineraale ja metalle. See substant töödeldakse ja jäägid pumbatakse - kuhu juhtub ja enamus - õhku, ehk siis, sellisest pumpamisest tekivad mäed - terrikoonid (vene keeles). Kõik mäed, mis kujutavad endast justkui betooni tehnoloogiaga tehtud kive ja kaljusid, on ära kuivanud hüdro-kaevanduste jäägid.  Aastasadadega kivistuvad need ära ja näevad välja nagu looduslikud kivimid. (Mulle ja enamustele teadlastele valmistavad hämmingut - Malta müstilised "rööpad").
Lisaks kasutati erinevaid tehnoloogiaid ka majade (koloniaal-stiilis majade) ehitamiseks. On vaid üks takistus selle mõtte mõistmiseks. Meil napib fantaasiat, milline selline tsivilisatsioon oli ja kui suured võisid masinad olla. Isegi - kui suured võisid inimesed olla. Kalevipoeg - siis jõudsid nad Maailma äärele, kus elasid hiiglased, kes kasvatasid puude suurusi kapsaid (mis maa - Hüperborea). Kuid ma võiks vabalt fantaseerida, mis toimus pärast veeuputust. Enamusel maismaast oli loodus hävinenud (miks ei ole vanemaid puid kui kolmsada aastat, või on väga üksikud). Hiidlainest oli alles jäänud vaid väga tugevad hooned, mitme meetri paksuste seintega sakraalhooned. Alles jäid kergemate hoonete vundamendid. Kogu maine varandus, kõik masinad ja metall, kivid ja puud olid pinnase alla mattunud või kuhugi hunnikusse lükatud. Alles hiljuti nägime üsna pisikese hiidlaine jõudu Jaapanis. Kui maapind kuivas ja pehme sodi hakkas inimest kandma, said nad oma uut elu alustada. Igast võimalikust hoonest ehitati täpselt seda mida vaja. Sodi alt leiti rauda, tööriistu ja ka masinaid. Vundamentidele ehitati puust majad, sest tehnoloogiaid enam ei olnud. Kui meil praegusel ajal (viimane selline kord oli aasta 2012 juunikuus, kuid siis läks teise suunda) toimuks Päikesepurse ehk magnettorm, siis me kaotaks kogu oma tehnoloogia, mis töötab elektri baasil. Mis meile alles jääks? Me läheks raudtee kooli juurde või mõnda raudteemuuseumi ja üritaks käivitada auruvedurit. Ajaloost aga teame, et mingil aastal 1800, oli äkki raudtee üle kogu Maa ja korraga. See jutt läheks  edasi veel väga pikalt.  
Milleks kõik see jant, selle veeuputuse ja INIMESEKS olemisega? Ainult inimene on siin planeedil mingite tegevuste tegemiseks. Ilmselt - raske töö tegemiseks ning olema pidevalt OHVRI seisuses. Kuigi meile püütakse pidevalt väita, et inimene on üks väike ja tühine tegelane. Kuid milleks nähakse vaeva, ehitatakse megasuuri kirikuid ja katedraale. Et meile jääks mulje, et me oleme väikesed ja tühised. Kogu jant käib ressursside ja energiate pärast.  
Siin on üks VÄGA SUUR SALADUS.
Ja selle saladuse lahti muukimiseks on olemas võti. Vanema põlve inimesed veel mäletavad lapsepõlvest ühte lausekest.
"Terve linn oli lukku pandud, luku võti katki murtud."
 
 
OTSIME SIIS VÕTIT EDASI! 

 

 

 

3 kommentaari:

  1. Tänud postituse eest.
    Üks tänuväärne võimalus on googles street view, mis võimaldab Tartu tänavad tugitoolis "läbisõita".
    KUi ma sama teemat uurisin mingi pool aastat tagasi, siis sattusin näiteks sellisele vaatele. Ma isegi mäletasin seda kohta ja olen sealt möödaminnes isegi varem mõelnud, et kuidas need aknad nii "maasees on". Teisel pool botaanikaaeda tänav on ka samalaadne. Neid detaile on niivõrd palju, et esimese vaatamisega kohe ei märkagi. Siit see hämmingut tekitanud vaate pilt https://www.google.ee/maps/@58.3834584,26.7194376,3a,60y,300.34h,97.9t/data=!3m6!1e1!3m4!1sZoEYLpgu68AMidi_DrFb6Q!2e0!7i13312!8i6656?hl=et

    VastaKustuta
  2. See on lihtsalt fantastiline info.Ja selle maa nimi, mille võti oli katki murtud oli Inglismaa! Inglite maa.. Sealt edasi on aga teile täna veel keelatud rääkida.

    VastaKustuta
  3. Mulle tundub vaadates seda tsaariaegset värvifotot, et see siiski pärineb hilisemast ajast. Taamal vasakul olevad kaks ehitist näevad välja nagu meil praegu ehitatakse suvilaid ja saunu prussidest palkehitise stiilis. Fotost jääb mulje nagu oleks tegu kusagil venemaa kolkas asuva külaga, kus kasutusel veel vanad säilinud masinad ja kuhu tänapäeva moodsad asjad hakkavad alles jõudma. Pakun ajaks kusagil 80-90-dad.

    VastaKustuta