reede, 17. märts 2017

KUNINGANNADE ORG

 
Hatšepsuti templist paremale poole jääb Kuningate org, milles ma käisin 10 aastat tagasi. Seekordne giid otsustas aga minna hoopiski Kuningannade orgu, kus ka tema ei olnud kunagi käinud. Tänud giidile sellise otsuse eest. Siin orus saab külastada kolme erinevat hauakambrit. Pildid seintel on ilusamad ja tõenäoliselt on neid ka restauraatorite poolt "pisut värskendatud". Nagu ka teistes hauakambrites keelatakse - väga rangelt - pildistamine ja filmimine. Huvitav küll miks???
 
 
 
Giid rääkis veel ühe huvitava loo. Tema ega ka ilmselt mitte ükski teine eesti giid ei ole käinud kunagi Ramsese hauakambris, vaid ühel lihtsal põhjusel. Sellise külastuse pilet maksab 3000 (kolm tuhat!!!) dollarit ja külastus tuleb registreerida miskis vastavas "ametiasutuses". Täpselt samasugune hauakamber asub ka Kuningannade orus. Oli see vist Hatšepsuti hauakamber. Selle pilet maksis mõni aeg tagasi samuti 3000 dollarit. Ilmselt aga turiste siia orgu nii palju ei veeta ja Egiptuse majandus on üsna põhjas ning nüüdsel ajal maksab pilet sinna hauakambrisse 60 dollarit. Meie seal ei käinud. Pilet tundub veidi kallivõitu ja kui isegi pilte teha ei saa, siis mis ma sinna ronin. Ka aega ei oleks jätkunud.  
 
 
 
Midagi neis hauakambrites ikka "kohendatakse". 
Mul oleks see lugu jäänudki kirjutamata, sest kuna pilte teha ei saanud, siis millest kirjutada. Kuid õnneks on tänapäeval "Google help". Pilte meretäis. Kuigi ühte kindlat fragmenti ma ei leidnud isegi väga pika otsimise peale. Kirjeldan pärastpoole ühe teise pildi põhjal.
 

 
Egiptuse "jumalad". Väga pikk teema. Mulle üks tuttav alternatiiv-ajaloolane tegi märkuse, et ma ei süstematiseeri oma tutvustust. Ilmselt pole ta ühtegi sellist lugu teinud ja ei hooma kui mahukas selline tegevus on. Teie sirvite need pildid ja kirjutised läbi mõne minutiga. Neid pilte siia "kleepida" ja mingi mõttega teksti juurde kirjutamisele, kulub mul teinekord pool päeva. Seega - ma ei hakka nimetama iga tüübi juures, mis jumal see on ja mis nime kannab. Kes on lugenud "Elulille iidne saladus" teab ilmselt sellist tegelast nagu "Toth". Üks üsna ebameeldiv tüüp ja nad kõik ongi üsna ebameeldivad. Pole nad miskit jumalad, vaid erilised tüübid, kes käisid kunagi siin planeedil ja tegid omi tegevusi. On oletusi ja ka tõestusi, et taolised tüübid - veidi teisel kujul - toimetavad siin tänapäevalgi. 
 
 
Selline oli ka inimese loomislugu. Loodi mitme erineva värviga inimesi.
 
 
See ongi sõber "Toth", kes meile ei ole mingi sõber. Kuid mingeid teadmisi ja salajasi teadmisi olla ta väidetavalt jaganud.
 
Ja nüüd siis kiirelt mõned pildid sellistest tüüpidest. Kes on kunagi vaadanud mõnda ulmefilmi: "Star Trek", "Stargate" või "Tähtede Sõda", need on selliseid rändajaid näinud visuaalselt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Parempoolne "valge" tüüp tundub olema - tõsine tegija - õpetab või jagab käske. Kõikidel neil on käes mingid "relvad", põhiolemuselt sarnased, kuid igaüks veidi erinev. Egiptuse rist - ankh - ei tundu olema kõige mõjukam ese. Valge mehe sauad on tähtsamad juba selle poolest, et mees on tähtsam. Seda kinnitab see, et vaid vägevad tüübid kannavad sandaale. "Seelikust" ei tea ma midagi.
 
 
 
Nende hulgas on ka "Siniste kiisude" rahvas (vasakul, kes on ka eesti vapiloom), kellede kuju nägin Peterburi muuseumis ja nüüd ka Egiptuses.
 
 
  Tava"jumalatel" on veel ka - boss. Tal on samad atribuudid, kuid on - "sinivereline" - koonuspea.

 
Kuidas peaks midagi uurima, et suudaks tekste lahti tõlkida. Kaks siniverelist ja inimesi kujutatakse õige väikestena.
 
 
 


 
Nüüd ma püüan seletada ühte episoodi sellise pildi põhjal, sest pilte teha ei lubata. Giid seletas, et "tekste" tuleb lugeda selles suunas - kuhu vaatavad näod. Siis me reisisell Kimmoga püüdsime ühte episoodi "lugeda". Me jäime praktiliselt ainsatena uurima, kõik teised juba peesitasid õues. Pilt oli umbes selline.
Vasakul pool vaatas koerapeaga tegelane, sõjariist käes - vasakule. Tema selja taga seisis - väikesekasvuline valge munapeaga inimene, peopesa ees ja tal oli ainsana jalas sandaalid ning vaatas paremale. Tema vastas, näoga vasakule, seisis inimese kasvu valge ja hoidis ka peopesa üleval. Selle taga mitu (neli) pruuni inimest seisid ja kuulasid, jällegi näoga vasakule. Nende taga aga istus troonil - sinivereline, näoga vasakule.  
 
 
Minu "luuleline" tõlgendus. Sellele episoodile.
Kosmilisi rasse on Kõiksuses lõputa arv. Igal tegelasel on oma ülesanne ja roll. Selline väike, kuid valge, õpetas inimese kasvu valgele. See oma korda pruunidele. Neid valvasid Tothi sarnased sõdalased ning päris ülemus ehk sinivereline jälgis pidevalt - mida õpetatakse.
 
 
Ka poodides müüdavate papüüruste peal on igasuguseid episoode. "Hingede rändamise lugu ehk Surnute südamete kaalumine." Vastavalt sellele, mida oled elus teinud, sellise võimaluse saad uuesti - tagasi tulles. Selliseid õpetusi ja kirjeldusi on ka praegusel aja liikvel. Näiteks Eben Aleksandri raamat "Tõestused Taeva olemasolust".
Selle papüüruse peal on aga näha ka "hiiglast". Kui see tiibadega naine tõuseks püsti, siis ta on teistest oluliselt pikem. 
Kes või mis see tiibadega tegelane on???
Nagu ei suudakski, esimese hooga, miskit "uskumatut" välja võluda.
 
 
 Aga vot siis üllatust!!!!
 Täpselt sama nagu Tai "sabaga buddad", siin ka ehe - reptikas. Siis kui David Icke Tallinnas käis, küsis Pealtnägija Mihkel Kärmas Icke´lt - kus neid reptikaid näha saaks.
 
 
 
Teine koht, kust "seda" näha saab on minu lapselapse algklasside õpik. Ja ei saa keegi minu kohta öelda, et ma olen "ulmeinimene" või "vandenõu teoreetik", sest ajaloo õpiku tiitrites on kirjas. "Kinnitatud Eesti Haridusministeeriumi poolt". Miks üldse lastele selliseid jõledusi näidatakse ja kästakse veel hinde peale vastata. 
 
 
Ka eesti mütoloogias on - Ussikuningas.
 
 

 
 
Nüüd veel - üks enim eksponeeritud pildike. Sellised on jumalad ja nende lapsukesed - Suurpead - Koonuspead - Pikakaelalised. 
 
 
Õige proportsiooniga - erinevate tegelaste kujutised.  

 Veel kimbuke pilte hauakambritest. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Millega siis "vanasti" veel tegeleti.  

 
 Löödi tantsu - jumalatele. 

 
 Mängiti alandlikult pilli. 

 
Ja male on ka "nende" toodud.
 
 
 
 

 
 

1 kommentaar:

  1. Mulle meenub veel üks "sinisvereliste" stseen hauakambri seinalt, mille pilti ma hetkel veel Googeldades leidnud ei ole, aga seal oli konkreetselt näha istuvas asendis "sinist" paaviani (kelle kõhu suuruse järgi võiks rahulikult oletada, et tegemist on järglast ootava loomaga). Antud paavianile järgnes pildireas veel üks samasugune paavian ning kolmas pilt selles reas oli "sinivereline" inimese kehaga olend, kellel oli paaviani pea.

    VastaKustuta