neljapäev, 23. mai 2024

SABATÄHE AASTAL

Ma lugesin mitmeid vanu raamatuid aastast 1900 ja enne seda. 


Võtsin ette kaks "ulmekirjanikku" Jules Verne ja G.H. Wells. 
Wells on vanem kirjanik kui Verne.
 Teemaks oli - endiseaegsed tehnoloogiad, mis on nende raamatutes veel kirjas, sest ka tollel ajal tsenseeriti enamus salajasemaid tehnoloogiaid ära. See lugu on aga teisest teemast. 
Nende kahe mehe raamatutest kumab läbi 1850 alguse saanud Uuema maailmakorra tekkimine ehk sotsialism. See sotsialism aga pole see, kuhu pool euroopat pool sajandit hiljem välja jõudis ja sellel pole - kollektiivse, kommuunis elamisega miskit pistmist. 
Ka mina jõudsin nn sotsialismini ühte erilist teed pidi ehk esitan pärastpoole ühe küsimuse. 
Wells on oma mitmes raamatus kirjeldanud sotsialismi ideid ja ka võimalikku lahendust, et saada välja Einsteni "kiskjalikust maailmast". 

Vikipedia - Essees "Why Socialism?" kirjutas füüsik Albert Einstein, et sotsialismi eesmärk on ületada inimkonna arengu kiskjafaas ja sealt edasi liikuda

G.H. Wellsi raamat - Sabatähe aastal, on mul olemas aga sellel pole aastaarvu, millal Tallinnas välja antud, umbes 1900+. 




Wells kirjutab vanaaja mõistes, pikkade kirjeldustega ja meile kohati raskelt mõistetavas "keeles" ehk ka nn lapsikult. 
Raamatu ideeks on Komeet, mis läheneb Maale ja seda on juba palja silmaga näha. 
Raamatu peategelane on noor mees, kelle pruudi lõi üle rikka mõisniku poeg ja pool raamatut kirjeldab seda, kuidas kutt ostis revolvri, hakkab armunuid otsima, et mõlemad maha lasta. 
Täpselt samal ajal on Saksamaa ja Inglismaa kuulutanud sõja ja pommitavad ranniku lähedal teineteise laevu. 
Viimasel hetkel kui noormees tulistab revolvrist paugu ohvrist mööda, toimub komeedi plahvatus.
 See plahvatab pigem Energeetiliselt, sest mingeid erilisi purustusi ei järgne, vaid üle maailma levib - Roheline Udu. See on uimastava toimega, nii et - kõik inimesed ja loomad kukuvad jalapealt maha ja jäävad magama. Kõik inimesed, autod, rongid, laevad jne kes on ohtlikus kohas, saavad otsa. Rongid sõidavad rööbastelt, laevad karidele ja inimesed kukuvad kasvõi auto alla surnuks või sõidavad vastu seina. 
Kõik need, kes ellu jäävad, ärkavad järgmisel hommikul üles ja - nende südames pole enam kurjust. Veidi nad mäletavad, mida nad tegid ja tahtsid teha, aga nad ei mõista isegi relva otstarvet.
 Mul on ammu juba üks küsimus ja siiani pole mitte keegi suutnud sellele küsimusele vastata. Ja seda ei mõistnud isegi ilmakuulus kirjanik, sest ta ei suuda kirjeldada.  
Kuidas näeb selline maailm välja, kui inimesed ei ole enam kurjad, kurjus puudub.  
Minu küsimus on aga selline - mida sa teeksid kui sul oleks PIIRAMATUD võimalused. Sul on kõik olemas ehk sul pole vajagi midagi omada - sa saad selle, sellel hetkel kui sulle seda vaja on. Mida sa teeksid sellises maailmas?  
Mida me praeguses maailmas Ei Teeks, seda oskavad absull kõik inimesed vastata ja probleeme ritta panna. Aga teisipidi jookseb inimese "soovide maailm" üsna kiiresti ummikusse.    
Mis on selle mõtte eesmärk?  
Kõik veidi vahvamad ja mõtlevamad inimesed postitavad igapäevaselt Negatiivseid nägemusi igale poole. See ei tööta, sest see ei saagi töötada. Energia võimendub.  
Enamus neist inimestest peaks kogu ebameeldiva info vähemalt enda sees ümber mõtlema - milline on minu soovidemaailm.  
Mina olen seda teinud pikka aega. Kirjutanud kaks raamatut ja neid peaks edasi, juurde kirjutama. 
 Maailm läheb absoluutse kindlusega paremaks, kui iga inimene toodaks oma peas või väljakirjutatud informatsiooniga - juurde paremat maailma kirjeldust. 
Isegi kui ma ise ei saa ega tee selleks midagi reaalset, muudab see ometigi inforuumi olemust.
 Sealt hakkab ilmestuma hoopis paremaid pilte. Ma näen selliseid muutusi juba tavameedias. 
Midagi igatahes toimub. 
Sina, kes sa oled võimeline Oma Peas kujustama informatsiooni, siis võta korraks aega ja kujuta ette - mida kõike sa hakkaks kohe praegu tegema, kui sa Ei Peaks Tegema Mitte Midagi, Kohustuslikus Korras. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar