neljapäev, 23. november 2023

OH SEDA MÄLU.



See tekst pole minu oma, vaid on ühe maailmatõlgendaja artikkel, millest teine bloger tegi video. 

Selles loos on võibolla veidi "kritiseeritud" erinevate alternatiivuurijate lähenemisi, kuid see pole peamine. Peamine on see, et kui mina uurisin, siis ma ei teinud neist arvamustest eraldiseisvaid kategooriaid ja sealt on ka vahest mõned arvamused,  mis lähevad pudruks ja kapsaks kokku. 

See teooria mis nüüd tuleb on - üks paremini kasutatavaid mõistmisi Igapäevaelus. Tundub utoopiliselt ulmeline aga mõelge selle peale ise. 

Peale seda kui umbes kümme aastat tagasi tekkis massiliselt kogetav efekt - Mandela efekt ehk ma mäletan mingeid infokilde hoopis teistmoodi kui kuskilt infokanalist või teise inimese suust välja lipsas. 

Enne teeks aga mingi retke - kuidas tekib mälu. 

Kui ma räägin, siis mingi nipiga panen ma võnkuma oma häälepaelad ja "laperdan keelega suus". Sellest tekib helilaine ja see "rändab" teise inimese kõrva. Kuidagi see võnkuv helilaine muudetakse mingiks signaaliks (väidetavalt inimeses liikuvate elektrilaengutega). Nüüd see signaal peaks kuskile kinnituma. Kuhu ja millise "laenguga". Kuhugi mälusse peaks tekkima mingi "pilt", mälupilt ja kuidagi peaks see sinna salvestuma. Kuidas seda sealt aga uuesti kätte saada, vot see on kah küsimus. 

NB! Seega kõik tülid ja muud jamad me korraldame ISE, omaenda keele laperdamisega.

 Kuidas teada saada, et see signaal, mida mina ütlesin on sama signaal, mis kinnitub teise inimese mälus. Millise signatuuriga see on? 

Peale seda kui ma olen saanud kümnete kaupa erinevate inimeste mälupilte, mis ei lähe kokku minu omaga, olengi ma hakanud uurima maailma olemust. Kas on see reaalne??? 

Niikaua kui maailmast pole ära kadunud need Mandela killud, mida mina mäletan, ei suuda ma kuidagi võtta maailma reaalsena. Niikaua kui Monopoli mehike kappab ringi ilma monoklita


Tänapäevastel mängukarpidel on peal selline pilt. 


Aga kunagi oli minu mälu järgi selline pilt.

Enne kui Põhja Jäine Ookean ei muutu tagasi Põhja-Jäämereks ja 


enne kui vanadel kelladel ei kao ära rooma number IIII ja ei asendu vana IV ga.  Või veel hullem VIIII (ehk üheksa) ja XVIIII (üheksateist) ei taastu IX ga ja ka XIX ga. 

Või klassikalises telelavastuses Pisuhänd ei tule tagasi kaks sõna, mis sealt minu jaoks ühel jõuluhommikul ära kadusid. 

Piibeleht.

Siss lät sinu arwamine papa omast lahku: tema piäb mind masuurikuks. — Aga tuu paljaks-riisumine polegi minu otsustada — tu om Laura asi.


Selles tekstis oli algselt veel kaks sõna - papa peab MIND TEMAVASTU masuurikuks.

NB! Miks ma tean neid kaht sõna raudpolt kindlalt? Sest pikka aega ei saanud ma aru miks seal peavad need kummalised sõnad olema. AGA. Kui papa peab Piibelehte teiste vastu masuurikuks siis oleks kõik Okei, sest ärimees pügabki teisi. Aga papa vastu masuurikas on ju "kuritahtlik".   

Niikaua ei usu ma maailma reaalsust. 


Neid Mandela efekte on maailmas tohutus koguses teisigi aga minu jaoks on need erilise uurimise all. 

Miks see suhteliselt "jabur" teooria on kasutatav elus eneses?  

Kui teada kogu mälu tekkimise ja "kadumise" protsessi, siis pole vaja enam pidevalt endale ja teistele seletada - miks meie mälestused on erinevad ja mida sa/ma minevikus kõike tegid. Vaatad siis  sellele läbi "kerge huumori pilgu" ja võtad Matrixi trikitamisena. 

See nn Teispoolsus vajab pidevalt energiat ehk meie tähelepanu. Enam mitte ärritudes ei lisa me sinna energiat juurde. Samas me saame kõike edasi uurida aga energeetiline pilt ehk Maitse ja Muster on muutunud. 

No vaatad Riigikogu istungit ja hakkad fantaseerima - kes teeb, miks teeb, kuhu suundub, mis minu tee selle juures on jne jne. 

Sama on ka ajaloo uurimisega aga nt ajalooga saab parema pildi just selle teooriaga lähemal tutvumisel. 

Mandela olemus. 

1. Osad inimesed (väiksem osa) arvavad, et informatsioonipilt on muutunud aga enamus arvavad, et see informatsioon on alati olnud just selline. Need kes märkavad muutust, märkavad seda seepärast, et on seda infot alati teadnud ja nüüd on see täiesti uus. 

2. Eelnevast infost on aga alles jäänud - jäänused ehk info pühkmed. See on justkui oleks paberilehelt kustutuskummiga tekst ära pühitud aga pliiatsivaod on ikkagi sees. 

3. Mõnel korral oleks justkui toimunud info tagasitulek. Info muutus, keegi ei märganud ja mingil hetkel on see jälle samasugune. Inimesed sealjuures imestavad, et - see on alati nii olnud. See on niinimetatud Flip-flop. 

4. Sündmused liiguvad ajas - Nelson Mandela ei surnud ära 1980 ndate aastate lõpus,  vaid 2013. 

5. Ümberpaigutused, nt osad kirjutised on muutunud ja ka nende autorid. Näiteks Puškin või Lermontov ja auruveduri leiutajad vennad Tšerepanovid muutusid isaks ja pojaks. 

Wiki. Esimesed auruvedurid ehitasid Suurbritannias Richard Trevithick (1803) ja George Stephenson (1814). Venemaal ehitasid esimesed auruvedurid isa ja poeg Jefim ja Miron Tšerepanovid 1833–34.

6. Entroopia - lisandub erinevaid loomi ja taimi, mida pole olemas olnud või väideti olema väljasurnud. 

7. Tekstidesse ilmuvad uued sõnad, mida ei saanud olemas olla. Näiteks Piiblisse on lisandunud sellised sõnad nagu me teame tänapäeva tehnoloogiatest. 

 8. Muudatused ei avalda mõju tagajärgedele, see tähendab, et ükskõik milline uus muutus ei mõjuta absoluutselt ajaloole või igapäeva elule ehk ei mingit Liblikatiiva efekti. 

On olemas miinimum neli erinevat lähenemist mälupiltide muutmisele. Mälestused minevikust. 

A. Kollektiivne valemälu ehk seda nimetatakse ka Konfabulatsioon. 

Wiki:  Confabulation (ladina confabulatio alates confabulari "rääkima" koos con "co" ja fabula "muinasjutt")[1], pseudomälu – termin, mis tähendab puuduvate mälestuste täitmist valeandmetega, mis sobib võimalikult hästi kogu sündmuste loogilisse jadasse. Konfabulatsioon erineb teadlikust väljamõeldisest selle poolest, et segaduses olev inimene on veendunud oma mälestustes. 

B. Paralleelmaailmad. 

C. Arvutisimulatsioon ehk Matrix.

D. Must maagia. Must ei ole alati seepärast, et see oleks alati mingi Tume Jõud, vaid pigem nagu Tume Energia - meie oleme tumedad ja ei tea sellest midagi. 


1. Esimese punkti seletused ehk kui mälupilt on muutunud.  

a) Konfabulistid seletavad lihtsalt. Kollektiivse mäluga inimesed peavad oma mälu õigeks ja kõikide teiste oma valeks mäluks. Nad lihtsalt ignoreerivad erisusi. Ehksiis puhas Kooliharidus. 

b) Parallelistid ehk paralleelmaailmade uskujad seletavad seda ka ülimalt lihtsalt. Ühise mäluga inimesed on alati olnud sellel eluliinil, teised on aga tulnud teistelt liinidelt. Ka see, et paljud mandela mäletajad mäletavad ka ise erinevalt, on seletatav sellega, et paralleelseid liine on lõputu hulk. 

c. Simulatsionistid ehk arvutiprogammiga (Matrixiga)  seletavate inimeste jaoks ei ole ka probleemi, sest alati on inimeste mälusid üle kirjutatud, et nad mäletaks kohe uut varianti. Kuigi selles variandist, et miks paljud mäletavad mandelasid erinevalt, lähevad simulatsionistid vaikides mööda. Seega kirjutatakse matrixis kõikide inimeste mälud ringi ja mõnedel erinevalt. Seega, Matrixis inimesi ei ole ja on ainult Pikslid. 

d) Musta maagia inimesed ehk siia kuuluvad religioonide, vandenõude, esoteerikute ja muu tsoora-moora tegelased, kes arvavad, et mandela efekte korraldava mingid Suured ja Võimsad Tegelased nagu reptiloidid, satanistid, massoonid, deemonid või muud müütilised tegelased. Nende arvamus sõltub sellest, millise Uskumise liigiga nad tegelevad. Nemad arvavad, et kunagi oli Tõeliselt Õige maailm ja aastast 2012 muutus maailm halvemuse poole ja seda tehti maagiaga, kuid pole teada,  mis  -  termin maagia - erinevatele gruppidele tähendab, seda maagia tähendabki, et pole teada. 

NB! Üks eriline probleemike. 

Erinevate inimeste erinevate situatsioonide kinnitamine sõltuvalt ajast. 

See on teema, mida pole isegi ükski ulmekirjanik oma teostesse pannud. Praegusel hetkel tunduks justkui muudatusi tehakse kõikides ajaloolistes ajajärkudes minevikust tänapäevani ühe korraga. Kuid inimesed ei märka neid muutusi ühel päeval, vaid erinevalt ja temale määratud ajal. 

a. Valemälu konfubalistid seletavad 

Elab inimene oma elu ja siis loeb internetist infot, arvab midagi ja ei võta seda eriti südamesse, et ta ei teadnud, või mäletas teistmoodi. Hetkel millal ta loeb infot,  siis sellel hetkel teeb ka muutuse. 

b. Parallelistid.

Ei näe ka selles probleemi, sest erinevaid inimesi visataks erinevatele eluliinidele pidevalt. 

c. Matrixi järgi laaditakse programme alla pidevalt ja erinevad inimesed tõlgendavad neid eri aegadel. Ühesõnaga. Multi-Matriks. 


2. Jäänused. 

a. Valemälu konfabuliste häirib see kõige vähem. Kui on mälu ja ei ole, siis jääb midagi ka alles ehk nende meelest on  see tingitud halvast mälust. 

b. Parallelistid ignoreerisid seda pikka aega, kuid nüüd nad arvavad, et jäänused on mälestused teistest maailmadest. 

c. Programmistidel on lihtne. Kui käib pidev programmeerimine, siis jääb ka eelmisi jääke programmidesse, kuid milleks on neid jääke programmidesse vaja on arusaamatu ehk ebaloogiline. Teisiti öeldes - Matrixi tõrge 

NB! Arvatakse, et arvutimaht läheb nii pööraseks, et see süsteem ei jõua kõike kontrollida ja uut luues ei näe ka lõpuni vaeva Detaile kujundamisel. Need on need videod ja fotod, kus varjud ei klapi või kehaosad on ebaloomulikud. Need fotod, kus on vankritel ebaloomuliku suurusega nt kurgid,  on seevastu kõigi reeglite järgi tehtud manipulatsioonid. 

Neid jäänuseid kasutavad uurijad nende vastu, kes püüavad "varjata" või ignoreerida.  Paljud ikkagi mäletavad - kes oli Luke isa ja kuidas see filmis kõlas. 

 



3. Flip-flop.

Milleks on vaja muudatust kui see üsna lühikese aja jooksul tagasi hüppab? Ehk. Kas oli sellist muudatus üleüldse. 

a. Konfabulistidel Flip-flopi ei esine ega räägita. Kuidas teis saab olla vale mälu kui see on olemas, absurd. 

b. Parallelistidele selline asi on hirmutav. Viidi teise paralleelsusesse ja siis tõi uuesti tagasi. 

NB! Kusjuures selle juures on minul kuuldud reaalsete inimeste lood ja mul pole põhjust nende juttudes kahelda, sest need inimesed on minu jaoks ülimalt usaldusväärsed. Samas miks seda ei või olla. Käia vahepeal ära ja tulla tagasi. Kuidagi meenutab see mulle igaöist unes käimist. Lõputa Küünlapäev. 

c. Simulatsionist jääb iga teema juuras kindlaks nagu kalju. Isegi kui ta ise pole mandelaga kokku puutunud jääb alati vastuseks - nii oli programmeeritud. Arvutisimulatsioonis on kõik võimalik, ka flipflop. Kuigi tekib loogiline küsimus, et miks peaks programmeerija jätma alles mingeid jäänuseid ja flipfloppe. 

d. Vandenõuteoreetikud ja musta maagia omad ignoreerivad flipflopi, sest see ei aita kuidagi ära seletada, miks peaksid tumedad jõud hüppama siia-sinna. Kuigi vahest kasutavad nad ka seda meetodit. Kurjad jõud tegid "pahapaha", nemad või mõned teised "võtsid needuse maha" ja hopsti on kõik korras. 


5. Sündmuste nihe ajas. 

Teatud sündmused liiguvad minevikust tulevikku ja tagasi. 

a. Konfabulistid seletavad mälu põhjusel. No kui ei ole inimene näinud 20 aastat kordagi Nelson Mandelad kuskilt infoallikast ja avastab siis. Nojasiis polegi probleemi - polegi ju surnud. 

b. Parallelistel pole kah probleemi.  No ei ole olnud Mandelat 20 aastat ja kes teab kuhu paralleelsussesse vahepeal sattus. 

c. Programmistidel kirjutati matrixisse sisse, kes ja miks, las matrix ise uurib. 

d. Konspiroloog otsib, kas neil pole mingit põhjust Mandela vastu olla, kui pole, siis las olla. Kui aga on siis mõeldakse välja massiliselt põhjusi, mis Must energia seal taga on. 


6. Autoriteostes tekkinud muudatused. 

Võib tekkida küsimus, et kas võis olla, et ma ise eksisin milleski. Aga kui ka teised tõestavad, et ka nemad mäletavad. 

a. Konfid-mälukad  seletavad, et - koolis oleks pidanud rohkem õppima ja autoreid või tekste mäletama. Konfid ise õppisid siis koolides hästi, mäletavad "õigeid" andmeid, said kuldmedaleid ja polegi probleemi. 

b. Parallelist ka ei näe suurt vahet, võib ju olla, et eri liinidel on autorid erinevad. Aga kui hakata küsima, et kui palju peab olema programmistil  "vabu nulle ja ühtesid", et teha topelt lõpmatud  paralleelsused.  Kui veduri leiutasid, kas siis kaks venda või isa ja poeg. Kaks lõpmatut paralleelsust ühele asjale??? Miks????



c. Simulanistil on kõik võimalik, marixisse kirjuta mida tahad. 

d. Konspiroloogid ei vaevle sellega enne kui see hakkab mõjutama nende seletusi ja õigusi. See on see kui piiblist kadus ära lõvi ja asendus hundiga. Ja nüüd elavad rahus ja õnnes - Hunt ja Talleke. 

Vot lõvi on palju parem loom kui kuri hunt, et maailm muutub jälle  hullemaks. Kurjad tahtisid teha maailma kurjemaks ja nii see läheb. 


7. Entroopia suurenemine. 

Kui mitmeid kordi on paljud märganud, et järsku on juurde tulnud selliseid filme, mida pole varematel aegadel kunagi olnud ja ka tegevused on juurde tulnud. Kui palju on tulnud juurde loomi, millest me pole kuulnudki 


Hiirkitseke??? Noomaitea????


Kunstis ja arhitektuuris on muutusi - juurde tuleb detaile. Kogu aeg lisandub midagi juurde ja kunagi ei jää vähemaks. 

See on info põhireegel - infot tuleb juurde. Kaua??  Kuhu see ära mahub? Mis selle energeetiline kulu on?

a. Konf näeb põhjuseks vaid halba mälu. Näed uuesti ja tuleb meelde. Pole ju võimalik  näha kõiki detaile ja loomi terves maailmas. 

b. Parallelistid ei pööra detailide juurde tulemisele mingit tähelepanu. 

c. Matrist on ikka kui kalju. Paigaldati vintskem kõvaketas, uus protsessor või täiesti uus keskkond ja nüüd näevadki kõik palju rohkem. 

d. Konspiroloogid ei näe enne probleemi kui näiteks ilmuvad suguorgani kujulised juurviljad või kirikukuplid muutuvad mustaks. Siis on geneetika muundajate või tumedate tontide käsi mängus. Teha maailm hullemaks ja ikka maailmalõpu lähemale. 


8. Uute sõnade lisandumine. 

Tuleb ikka üllatus peale kui 17 sajandi piiblisse on ilmunud sellised sõnad nagu: bank, artelleeria (kahurvägi), kolledž, president ja üllatusena ka Matrix. 



NB! Kui keegi teab kus võiks see lõik olla, selle teksti järgi. Väidetavalt mingis Kuningas Jacobi piiblis. Siis saaks ise kontrollida. 

a. Konf ei tea sellest midagi. Kui ikka on sulega kirjutatud, siis ei raiu välja ka kirvega. 

NB! Kuid just siin on minul endal täielik Mandela efekt kui tekstist kadus ära kaks sõna. Nii telelavastuses kui ka tekstides. 

b. Parallelistid püüavad ignoreerida, et leidub selliseid paralleelsusi, kus on erinevad sõnad, kuid kui ikka sattusid sellisesse maailma, küllap need seal siis ka on. 

c. Matrix on aga oma vees kohe. Tähendab uude versiooni "raiuti sisse" uued sõnad. Ja veel uhkem on see, kui Piiblisse on jäetud justkui vihje matrixist. 

d. Konspiroloogidele on see aga kui taevamanna, et vot mida teevad tumedad jõud, isegi piiblile ei halasta. 


9. Mandelal ei ole tagajärgi.

Mandela efekt võib muutuda ükskõik kui palju kordi aga see ei põhjusta mateeria muutumist. Näiteks kui selgus (mõned mäletasid), et Lõuna- Ameerika liikus 1000 km ida suunas, siis ei muutunud midagi. Ei relsside pikkus ega teekonna läbimise aeg, ei kliima ega majanduslik olukord. 

a. Konfid ütlevad, nad on seda alati rääkinud, et  kõik on ajudes kinni. 

b. Parallid rõõmustavad kah. Kui me ikka oleme uuel liinil, siis nii ongi. 

c. Simulatsion. Pole mingit ajalugu, sest  me ei tea mitu korda me oleme mingis variandis olnud ja millises  matrixis.

d. Konspidele ei ole vaja mingeid tõestusi. Kui ikka midagi on toimunud, siis on need õelate tegelaste tehtud. Vaja midagi teha, et kuidas maha võtta. 

Erimatrixid, eriparalleelid ehk erinevad elud. 


Teeme kokkuvõtte. 

1. Konfabulistid on Teaduse Vangid. Mida pole kuulnud ega tõestatud, seda pole ka kunagi olnud. Seda ei saa olemas olla. 

Teaduse mõttes peab olema kõik tõestatud kui aga tõestada ei saa, siis pöördu Filosoofia poole.

 Mandela episoodid on küll kummalised aga kes neid teab, esialgu kirjutame Mälulünkade arvele - kaks musta kassi.


Võib olla on teaduse-konfabulistid just need, kes teavad vastust küsimusele - miks. 

Seepärast, et vanasti ei olnud infovahetust ja internetti, ei olnud suurt info hulka ja ka suurt valeinfo hulka. Mälu aga ei mahuta nagunii kõike. 

2. Parallelistid valisid kõige lihtsama tee, sest seda teemat on ulmevaldkonnas lahatud väga palju. On ka teaduses kvant-segadus. Ehk kõiki variante on lõputu hulk. 

3. Konspiroloogid on aga väsimatud võitlejad. Niipea kui kuskil ilmub välja midagi kahtlast, ajavad nad kas Globaalse valitsuse või Tumedate jõudude kaela. Mandela efekti kohta on neil kindel arvamus, see tähendab, et -  maailm on reaalne ja ühes valikus, kuid muutub halvemuse poole. Pidev võitlus hea ja kurja vahel. 

4. Evolutsionistid, ideede kandjad - süsteemi orjad. Kas usk Lamedasse Maasse või muusse konspiroloogiasse või isegi religiooni. Neil on iidolid nagu ka uusim neist - Elon Musk, kes väidab, et usub ka virtuaalsusesse.  

Miks me ei tea???   Miks virtualistid ei tea vastust.  Kust meie peame  teadma, mida mõtlesid simulatsiooni loojad ja meie oleme vaid patareid. 


Hästi palju inimesi on minu käest küsinud - miks ma sellega tegelen?  Kui poleks sellist loogilist mõtte käiku, mida ma kirjeldan järgmises loos, sest see läheks liiga pikaks aga põhiliselt ka seda, et. 

Miks näidatakse eriti jõulu ajal eesti televisioonis  selliseid filme nagu: Matrix, Näljamängud, Snowpaicers, igasugused Star Warsid või Trekid. Miks? Kui see on puhas fantaasia. 

Teate mis on veel hiilgavalt ägedat selle teooria juures.  

Kas te suudate ette kujutada - kui palju informatsiooni tuleb juurde Ühe päeva jooksul. Üüratu hulk. 

Aga saja aasta jooksul??? Või kahesaja?  Kogu see informatsioon talletub kuhugi? Enamasti raamatutesse. 

Ja te ei kujuta ette kui palju tänapäeva tehnoloogiaid lihtsalt  Tuletatakse Meelde kuskilt tundmatust mälupangast ja sellest saab meile kasutusel olev igapäev. 

Näiteks mulle tuli - keraamilised metallid. Kui ma varem ei tegelenud sellega, ei teadnud ma midagi, nüüd tuleb juba juurdegi.  

Keegi aga leidis kuskilt "mälupangast" info ja tegi bisnesiks. Ja nii on enamuste tehnoloogiatega, mis on Ulmelised. Eilne ulme on tänapäeva tehnoloogia. AGA. 

Me ei mäleta, me ei treeni oma mõistust, me ei uuri ja mis põhiline - Me ei usu kui see pole Aktuaalsest Kaamerast maha öeldud. Muideks uudistest jookseb läbi enamus Mandela efekte. 

Ühel hetkel on Võimatu ja järgmisel hetkel on ulmeinimene lollaks kui ta seletab, et - no pole mingit Rooma numbrit  IIII  olnud. 

No teen eksperimendi ja ütlen, et - tulevikus on kõikidel kelladel rooma numbriks Viis - IIIII. 

Ah teil on kehva mälu, sest see ongi alati nii olnud. See on alati olnud teises paralleelses eluliinis. Ja kindlasti on see kirjas ka tulevases Matrixi simulatsioonis. Ning Tumemateeria omad otsivad kohe vandenõud - kes tegi ja miks. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar