esmaspäev, 12. veebruar 2018

MAIADE AJALUGU?????



Kui mõni aeg tagasi ilmus meedias uudis - Maiade ajaloost, siis nüüd oli telekas film - "Maiade allilm: Tõeline viimnepäev". 
Kanalil National Geografic Channel, 11. 02. 2018 kell 19.55.  
Kes huvi tunneb, saab seda oma silmaga näha. Esimene alaloogiline film oli Angkor Wat -ist, mõni aeg tagasi. Äkki saab neid ka kuskilt muust keskkonnast vaadata, kuid siin on see eesti keelse tõlkega. Kuigi filmis on minu meelest ka üsna "kummalisi" tõlgendusi ja lavastatud kohti, paneb "veidi muigama" teadlaste - ilmatu imestamine. Teine asi mida ma kindlalt ei usu on see, et - keegi  hakkab selliste uurimuste peale ajalugu ringi kirjutama. See jääb, samuti nagu ka varajasemad "šokeerivad avastused", vaid teatud inimeste erahobiks.  

http://forte.delfi.ee/news/tehnika/ule-saja-aasta-otsinguid-tasus-lopuks-ara-maiade-ajaloo-saab-nuud-umber-kirjutada?id=81033415

"Lidar" on helikopterile või lennukile monteeritav seade, mis skanneerib džunglit ja hiljem arvuti töötlusega on võimalik näha maapinnal olevaid maapinna, vundamentide ja hoonete kujutisi.  




























































Varsti pole alternatiiv-ajaloo uurijatel enam midagi muud teha kui teadlaste andmeid tõlgendada - mitte niimoodi nagu aktsepteerib peavoolu teadus, vaid vedada kokku erinevate uuringute tulemused ja teha uusi järeldusi. Seega. Inimesi on varemalt elanud palju-palju kordi rohkem. Arvestades inimeste juurdekasvu protsenti, peaks tänapäeval elama kordades rohkem inimesi. Tähendab, maailmas on juhtunud hiljuti sündmusi, mis on inimkonda vähendanud tunduvalt. Koos sellega on kaasnenud ka tohutud purustused ja hoonete hävinemised. Meile jääb veel uurimiseks - kuidas erinevaid aastaarve ja sündmusi kokku viia.     

1 kommentaar:

  1. Mind ammu vaevas küsimus, et palju on ametliku ajaloo järele elanud maailmas inimesi kokku ja siis kuulsin vist raadiost? et kuni 110 miljardit. Praegu on juba 8 miljardit, 100 aasta pärast on need 8 miljardit läinud ja uued 12 miljardit peale tulnud. Need muidugi teaduse andmed, aga huvitav teada.

    VastaKustuta